Back to Top

prof. psih. Ivana Mrgan

Ivana Mrgan

Zovem se Ivana Mrgan. Diplomirana sam profesorica psihologije i akreditirana bihevioralno-kognitivna terapeutkinja.
Studirala sam na Odsjeku za psihologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te završila poslijediplomsko stručno usavršavanje iz kognitivno-bihevioralnih terapija pri Hrvatskom udruženju za bihevioralno-kognitivne terapije (HUBIKOT) kao i program stručnog usavršavanja vezano uz upravljanje ljudskim resursima.
Dodatno sam educirana u području profesionalnog usmjeravanja i savjetovanja u razvoju karijere.

Nakon završetka studija sam se kroz četiri godine bavila profesionalnim usmjeravanjem te se od 2012. uključila u rad savjetovališta Ti si sunce. Dodatno, od 2013. do 2015. godine sam provodila brojne treninge, radionice i savjetovanja vezano uz upravljanje karijernim promjenama, nošenje sa stresom i teškoćama učenja u okviru Centra za savjetovanje i podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu kao savjetnik za savjetovanje studenata. Jedno vrijeme sam radila i kao stručni suradnik za selekciju te provodila krizne intervencije i pružala psihološku podršku zaposlenicima u slučaju izvanrednih događaja i situacija.

Radim kao vanjski suradnik na provedbi i evaluaciji grupnih razvojno-edukativnih programa u nekoliko nevladinih udruga. Moja dodatna radna i interesna područja se odnose na upravljanje životnim promjenama i unapređenje kvalitete života s naglaskom na uspješnije nošenje sa stresom, osnaživanje u području samopouzdanja i samoefikasnosti u radnom i akademskom okruženju.

Članica sam Hrvatske psihološke komore te Hrvatskog udruženja za bihevioralno-kognitivne terapije.

Povratak